5 excuses om NIET buiten te trainen!

Excuses om niet buiten te trainen zijn er genoeg als we de trainers en coaches die we spreken willen geloven. Buiten trainen is echter de perfecte omgeving om je deelnemers écht te motiveren en in beweging te krijgen. De excuses die hieronder beschreven worden zijn allemaal heel reëel, maar zijn ook om te buigen. Ombuigen en andere oplossingen verzinnen. Het zo maken dat je toch geheel of gedeeltelijk je groep mee naar buiten kunt nemen. Onder elk excuus vind je een van de oplossingen.

Excuus 1:

Buiten hangt de groep als los zand elkaar, omdat mensen meer hun eigen gang kunnen gaan en zelfs weg kunnen lopen. Zeker voor degenen die al niet gemotiveerd zijn, is dat de fijnste optie.

Oplossing:

Zorg voor een goede instructie, sta voor wat je te bieden hebt en sluit altijd af met een evaluatie na een werkvorm, want dan blijven de deelnemers bij de les. Een goede energizer of verbindende werkvorm tussendoor helpt om meer commitment te genereren.

Excuus 2:

Je hebt buiten geen flipover, whiteboard en projector.

Oplossing:

Wanneer je algemene theorie wilt delen, doe dit dan van te voren of leg het uit zonder de gebruikelijke techniek en geef de theorie later mee op papier of mail het. Je kunt overigens ook goed werken met geplastificeerde bordjes of een vinyl plakkaat wat je ergens ophangt of omhoog laat houden.

Excuus 3:

Het weer speelt een te grote rol voor een goeie training.

Oplossing:

Het weer kun je inderdaad niet aanpassen, maar kleding wel. Zo ook je programma, met meer binnen of juist buiten zijn.

Excuus 4:

Aantekeningen maken door de deelnemers is buiten ingewikkeld.

Oplossing:

Het is altijd de vraag of je mensen aantekeningen wilt laten maken. Je kunt ook aan het begin vertellen dat ze de theorie achteraf krijgen. Kleine schrijfblokjes, de notitie of opname mogelijkheid op de telefoon kunnen uitkomst bieden, wanneer je hier toch mee wilt werken. Plan daar dan wel ruimte voor in, want anders wordt het rommelig, wanneer iedereen dit te pas en te onpas doet.

Excuus 5:

Het is voor de deelnemers lastiger om de aandacht er bij te houden.

Oplossing:

In de 15 jaren dat ik buiten coach en train heb ik alleen de voordelen van de natuurlijke omgeving meegemaakt. Zoals bijvoorbeeld dat deelnemers meer bij hun gevoel dan in hun hoofd zitten. En dat de creativiteit maximaal gestimuleerd wordt. Om de aandacht er eventueel weer even meer bij te krijgen kun je oplossing 1 inzetten.

5 excuses om niet buiten te trainen brengen de ultieme prikkel om toch anders te gaan kijken. Hierboven las je genoeg redenen om wel naar buiten te gaan met je groep of team. Hier vind je nog wat meer redenen om de natuur op te zoeken voor je mooie werk.

Bedenk dat excuses er ook vaak zijn, omdat je je wellicht ongemakkelijk voelt om het op een nieuwe manier te doen. Daar hoef je natuurlijk geen excuus voor te verzinnen, want bij Wandelcoach Nederland is er een sterke training om je vaardigheden op dit gebied uit te breiden en goed beslagen ten ijs te komen.

Kijk hier voor deze training!

Heb je vragen over het trainen van groepen in de buitenlucht? Maak hier dan zelf een belafspraak en we sparren graag even met je over jouw mogelijkheden.